Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 2.MAJ 2024

Medieval: Total War

Bi radi vodili 11 najmočnejših srednjeveških narodov? Bi jih radi popeljali na vrh vojaške in denarne lestvice? Bi bili vladar, the one and only, šef Evrope? Ja? Potem oklevati nikar, saj je Medieval: Total war igra, ki jo iščete.
Datum objave:
11.november 2002

Avtor:
Aljoša Sodja
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 4  

Ker ne vidim druge rešitve, uberem dokaj čudno pot, napadem Poljsko ter Madžare. Vojsko množično proizvajam povsod, in čeprav sem oblegan iz vseh strani, mi v mošnjiček še vedno priteka veliko denarcev, predvsem zaradi visokih davkov. Za enkrat bodi dovolj. Nimam pojma kako se bo bitka razvijala, saj je moje ozemlje zelo rezčlenjeno, okoli mene pa so sami sovražniki, ki imajo le enega sovražnika - mene. A imam veliko vojsko, več ozemlja kot vsi ostali skupaj, in pravgotovo najizkušenejše generale. Boste videli, da se bodo na koncu vsi klanjali meni.
Papeža pa bom za sedaj pustil na miru ( pes, najprej se zgraža ker sem se obrnil proti kristjanom, potem pa podpira muslimane v boju proti meni :).
       

Klikni na sliko za večjo različico
Medieval je igra velikih razsežnosti ( sicer vsi ki ste igrali Shoguna to že veste, a delajmo se da ga niste :) Igra se deli na dva dela, poteznega in dela v katerem se odvijajo vse bitke. V poteznem delu gradite stavbe, razne nadgradnje za farme ( denar...), odpošiljate vohune, morilce, ponudnike miru, seveda izdlujete vojsko in jo premikate po mapi. Ko ste opravili vse kar ste si zamislili, pritisnete gumbek next year in svoje delo opravi še računalo. Enote lahko prestavljate največ za eno provinco v letu dni, večina enot se zgradi v roku leta, dočim boste za igradnjo hudohudega gradu potrebovali kar 12 let, se pravi dvanajst potez. Enote gradite množično, se pravi po 20-40-60-100 naenkrat, in tako jih tudi premikate, kot ste jih zgradili. Najlepša slika igre je seveda na bojišču. Bitke, kakršnih moje oko še ni uzrlo. Predstavljajte si 3000 napadajočih vojakov proti 2800 braniteljev province. Seveda so slednji na boljši poziciji, recimo v gozdu, kjer naj bi se vojaki skrili in potem napadli iz boka/strani, in pa predvsem višje ležeča mesta. Pred napadom vojsko združite v formacije, potem pa v napad, seveda previdno. Že pri izbiri vojske za napad je potrebno dvakrat premisliti kakšno vojsko poslati. Nesmiselno je recimo poslati 240 konjenikov na 100 suličarjev, ker se bodo borili dokaj enakopravno, izgube pa boste imeli predvsem vi, saj saj se suličarji izredno dobro upirajo konjenici. Bodo pa zato konjički dobesedno rušili pred seboj ostalo pehoto, predvsem številčne a slabo opremljene kmete in lokostrelce, nepogrešljivi pa so tudi ko se sovrag požene v beg, tako se namreč konča večina bitk, z begom enega od udeležencev.


Klikni na sliko za večjo različico
Vojske je malo morje, od kmetov, mestne straže, suličarjev, in drugih pešakov, lokostrelcev, konjenikov, katapultov in oh in sploh...Ena



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
avgust 2002
Zvrst igre:
realnočasovna strategija
Založnik:
Activision
Razvijalec:
The Creative Assembly



Vse slike iz igre (18)


>
14.april 2003:
Popravek igre Medieval: Total War
>
Demo igre Medieval: Total War
>
20.september 2002:
Cheat igre Medieval: Total War
>
Povezava na uradno stran igre Medieval: Total War


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.