Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 2.MAJ 2024

RTL Skijump 2002

Smučarski skoki so bili že od nekdaj moj najljubši zimski šport. Prvič sem jih skakal v že zelo stari igri Winter Games, sedaj pa sem dobil priložnost skakati v najnovejši simulaciji smučarskih skokov, RTL Skijump 2002. Ta igra bi bila lahko konkurenčna že vsem znani seriji iger Deluxe Ski Jump. Pa poglejmo če bo tako...
Datum objave:
3.februar 2002

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  

V moštvenem načinu se države pomerijo med seboj, v vsaki skupini so štirje skakalci, ki so denar od nagrade delijo. Način poletov je močno skrajšano prvenstvo, ki se odvija samo na velikih skakalnicah. Večina skakalnic je 120 metrskih, ena je 90m, največje so tudi čez 200m. Naj omenim, da je v igri tudi Planica (izgovorjava komentatorja: plenkia), ki je sumljivo grda (skoraj nič snega) in se nahaja v Slovaniji. Planico predstavlja slika, ki je pretirano rjava. Ostale skakalnice so vsaj spodobne in imajo obilo snega, čeprav so pri nekatrih malce pretiravali s postavitvijo luči. Nato je tu še način Funmode, v katerem ni denarja, lahko pa vseeno skačete za zabavo. V vadbenem načinu lahko spreminjate vse; od lastnosti snega do smeri vetra. Rekorde skakalnic lahko preverite v meniju Records, če pa bi radi izvedeli kaj koristnega o resničnih skakalcih, je tu tudi meni Multimedia. Za vse, ki ne bi radi skakali z že ustvarjenimi skakalci je tu možnost ustvarjanja svojega skakalca, kateremu lahko dodate tudi lasten obraz (kot pri NHL 2002...).


Klikni na sliko za večjo različico
Dobre lastnoste igre so vsekakor odlična izvedba tekmovanj (na koncu podelitev pokalov), možnost ustvarjanja lastnih obrazov in skakalcev. Slaba lastnost je precej pomanjkljiva licenca FIS in prav žaljivo predstavljena Slovenija. Poleg tega je samo skakanje pravzaprav preprosto, saj je po odskoku potrebno skakalca samo nagniti naprej in nato pristati s potegom miši nazaj in pritiskom na levi gumb. Pri Deluxe Ski Jump pa je potrebno najprej najdi ustrezno pozo... Animacija skakalca ob pristanku je tudi precej zgrešena, z izjemo telemarka. Občutek v zraku na velikankah pa sploh ni realen, saj imaš občutek, da skakalec sploh ne bo pristal.


Klikni na sliko za večjo različico
Igra večigralskega načina praktično nima, mogoče je igrati s šestnajstimi igralci na enem turnirju.

Grafika je dobra, posebno bi pohvalil modele skakalcev. Zvok je tudi realen, komentatorja sta bolj za okras kot za komentiranje. Grafika je tekoča in ne pretirano zahtevna, zato bo igra tekoče delala na malo starejših sistemih (priporočljivo je imeti najmanj 500mhz). Če bi moral primerjati to igro s DSJ, bi vsekakor rekel, da ima veliko boljšo grafiko.


Klikni na sliko za večjo različico
RTL Skijump 2002 je skupno simulacija skokov z dobro grafiko, a malce preveč preprosto igralnostjo, zato ne bo všeč tistim, ki so preigrali kateregakoli DSJ (takega lova za rekordi v tej igri ne boste doživeli). Če bi radi realistično fiziko in zabavno grafiko te igre ne kupite, če pa bi radi najnovejšo simulacijo smučarskih skokov, pa si le omislite RTL Skijump 2002.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
2002
Zvrst igre:
olimpijske igre
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Ubisoft



Vse slike iz igre (5)


>
Povezava na uradno stran igre RTL Skijump 2002


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.