Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 20.MAJ 2024

The Great Escape

The Great Escape je »velik« zgolj po naslovu, žal pa po vsebini razočara s svojo neoriginalnostjo in katastrofalno izvedbo. Še en dokaz, da odličen film ne zagotavlja tudi odlične igre...
Datum objave:
25.september 2003

Avtor:
Matjaž Plotajs
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 3 od 4  

Slabše igralnosti, kot jo doživite v tem zaključnem delu igre, osebno še nisem doživel in zares sramotno, da si ustvarjalci upajo privoščiti takšno burlesko !!!


Klikni na sliko za večjo različico
Da bi se izognili takšnim scenam vam nemalokrat preostane le še beg, ki je občasno še najboljša rešitev. Žal so zelo redki in predvsem kratki trenutki, ko boste za pobeg koristili motocikel, avtomobil, oklepnik… Še posebej navdušujoča je vožnja z motorjem, s katerega lahko brcate nadležne stražarje, ki vas prav tako na motorju poskušajo ustaviti in celo preskakujete ovire. Sicer pa se vsako vozilo obnaša po svoje, medtem ko je sama vožnja, ob nenehnem izogibanju toče krogel, nemških tankov in posejanih min, pravi izziv. A kot sem že dejal, takšne akcije boste deležni šele proti koncu in za zelo kratek čas, tako da gre zgolj za manjšo popestritev, ki splošne podobe igre bistveno ne izboljša.


Klikni na sliko za večjo različico
Grafika je povsem solidna, čeprav je več kot očitno, da je vzeta iz konzole in ima zato klasične pomanjkljivosti, ki bi jih lahko za PCjevsko izvedbo odpravili. Tako se dogaja, da celo pri najvišji resoluciji in ob vklopu vseh mogočih dodatkov človek dobi občutek, kot da je nekdo vse skupaj pošteno "pretresel". Notranjost stavb in pa zunanja okolica, dajeta občutek spranosti, detajli so zelo grobi in delujejo podobno kot pri Vice City, le da jih je precej manj. Pokrajina bi lahko bila bolj raznolika, enako svetloba in njeni efekti. Morda še najbolje delujejo prehodi iz svetlobe v senco (tek skozi temačen gozd, z glasovi nemških ovčarjev v ozadju je še najbolj srhljiv), ki dajejo občutek negotovosti, kaj se dejansko skriva pred vami. Tudi obrazne poteze samih likov so narejene površno, prav tako sama animacija gibanja, ki verjetno niti ne bi bila tako slaba, če ne bi grafična "zarobljenost" likov naredila svoje. Kljub temu so določeni efekti na trenutke zelo dobri, še posebej me je navdušil uvodni kader, ko morate v močno poškodovanem bombniku prevzeti strojnico na repu in pospraviti nekaj nemških lovcev. Slednji vas na zelo spektakularen način preganjajo tudi pri že omenjenem begu z motorjem… Splošen vtis je, kljub naštetim pomanjkljivostim, pozitiven, k čemur svoje doprinese tudi relativna nezahtevnost za vaš PC. Priporoča se PIII-933Mhz, 128 MB RAM, 1,6 GB HDD ter 3D grafična kartica z 32 MB pomnilnika. Za polno zmogljivost pa morda kakšen GeForce4 ali pa Radeon 9700.


Klikni na sliko za večjo različico
Zvok je svetla točka igre. Dialogi so zelo kakovostni in smiselni, enako odlični so  najrazličnejši efekti, za katere verjetno ni potrebno posebej poudarjati, kako zelo pomembni so pri tovrstnem žanru.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
12. september 2003
Zvrst igre:
3D akcijska
Založnik:
SCi
Razvijalec:
Pivotal Games



Vse slike iz igre (109)


>
11.oktober 2003:
Trainer igre The Great Escape
>
Demo igre The Great Escape
>
Povezava na uradno stran igre The Great Escape


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.